2020 data najaarscompetitie, die in plaats van voorjaarscompetitie komt

.

Data voorjaarscompetite 2020 

.

I.v.m. het Covid-19 virus wordt de KNLTB-voorjaarscompetitie verzet naar het najaar.

KNLTB-nieuws dd. 21 april 2020

.

Bericht KNLTB van 4 april

.

KNLTB houdt hoop op voorjaarscompetitie levend: ‘Clubs kunnen inkomsten niet missen’

.

Tennisliefhebbers en -verenigingen die zich hadden verheugd op de voorjaars­competitie mogen voorlopig nog hoop houden. Nu al een streep halen door de competities, zoals bijvoorbeeld bij voetbal, handbal en zwemmen is gebeurd, gaat de KNLTB op vooralsnog te ver. ‘De tenniscompetitie is in tegenstelling tot de competitie bij veel andere sporten nog niet begonnen. We proberen er alles aan te doen om de competitie op enige manier door te laten gaan. Uiteraard staat de gezondheid van onze leden hierbij voorop’, benadrukt algemeen directeur Erik Poel van de tennisbond.

.

Poel wijst erop dat de voorjaarscompetitie hét hoogtepunt van het seizoen is voor meer dan 200.000 tennissers. Daar komt bij dat deze competitie voor verenigingen de kurk is waar ze op drijven. Poel: ‘De competitieperiode is een belangrijke bron van inkomsten voor veel clubs. Die kunnen ze niet missen. De clubs missen nu de horeca-inkomsten, maar zitten bijvoorbeeld ook met de kosten voor trainers en coaches.’

.

Clubgevoel

De KNLTB-directeur beseft maar al te goed dat het coronavirus ervoor heeft gezorgd dat het stil is geworden bij de tennisparken, waar juist in deze tijd van het jaar veel sportliefhebbers bij elkaar komen om te genieten van de sport en het samen zijn.

‘We willen de activiteiten en het clubgevoel terugbrengen op de clubs. Het verenigingsleven is voor ons het belangrijkste.’

.

De KNLTB hecht er aan nogmaals te vermelden dat de bond de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF strikt opvolgt. De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie is voorlopig uitgesteld naar begin mei. Premier Rutte heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB zal zo snel mogelijk na dat kabinetsbesluit beslissen of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat er nieuwe aanpassingen nodig zijn.

.

‘We realiseren ons dat tennis bij uitstek een sport is die je op veilige afstand van elkaar kan uitoefenen’, aldus Poel. De KNLTB, de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en NOC*NSF zijn voortdurend in overleg met het ministerie van VWS en het RIVM. Uit die gesprekken wordt duidelijk wanneer het vrij tennissen en trainen kunnen worden hervat en onder welke voorwaarden.

.

Scenario’s

De bond heeft verschillende competitiescenario’s klaar liggen. De KNLTB hoopt vooralsnog op het scenario, waarin de voorjaarscompetitie in het weekend van 9 en 10 mei van start gaat en in de weken daaropvolgend kan worden gespeeld. ‘Als dat niet door kan gaan, dan hebben we nog andere mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan het verder opschuiven of helemaal verplaatsen. Of kleinere poules maken en minder speeldagen. En het helemaal cancelen van de voorjaarscompetitie is natuurlijk ook een optie’, zegt Poel. ‘Welke keuze we ook maken, het zal ingrijpende gevolgen hebben voor verenigingen, spelers en onze organisatie. Daarom nemen we de tijd om een beslissing te nemen.’

.

Compensatieregelingen

Verenigingen en leraren kunnen gelukkig gebruik maken van de diverse financiële compensatieregelingen die ingesteld zijn, sluit de directeur af. ‘Daarnaast hebben we met NOC*NSF en de sportbonden ook een beroep gedaan op de overheid voor een noodfonds voor de Nederlandse sport.’ De uitkomst daarvan laat nog op zich wachten.

bron: KNLTB.nl   –  4 april 2020

.

Bericht KNLTB van 1 april

.

Maatregelen verlengd: sportclubs blijven dicht t/m 28 april
Het kabinet heeft de verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd. Scholen, horeca en sportclubs moeten t/m 28 april dicht blijven om verspreiding van het virus tegen te gaan. Wat betekent dit voor tennis en padel in Nederland?

Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Daarom mogen er t/m 28 april geen georganiseerde sportactiviteiten plaatsvinden, ook niet in kleine groepen. We realiseren ons dat tennis bij uitstek een sport is die je op veilige afstand van elkaar kan uitoefenen, maar trekken één lijn met alle sporten en volgen de maatregelen van de regering t.a.v. sluiting van sportclubs, dus ook tennisparken blijven gesloten en tennis en padelactiviteiten mogen er niet plaatsvinden om de kans op verspreiding van het virus te minimaliseren. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze tijden.
NB. KNLTB, NGF (golf) en NOC*NSF zijn veelvuldig in overleg met het ministerie van VWS en het RIVM over het hervatten van vrij tennissen en trainingen onder bepaalde voorwaarden zodra de situatie het toe laat.

Competities
De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei. Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.
Voor meer dan 200.000 tennissers is de competitie hét hoogtepunt van het tennisseizoen. We proberen er dan ook alles aan te doen om de competitie door te laten gaan, voor zover de situatie het toelaat. Uiteraard staat de gezondheid van onze leden voorop.
We zijn alle mogelijke scenario’s en bijbehorende consequenties aan het bekijken. We denken dan na over vragen als ‘Hoeveel speeldagen zijn er nog tot …? Welke toernooien en evenementen zijn er? Welke capaciteit is er op clubs?’ Er zijn nu in grote lijnen 3 opties: de VJC starten in weekend van 9/10 mei, de VJC opknippen en een deel voor de zomer en een deel na de zomer spelen, de VJC in zijn geheel na de zomer spelen in plaats van de Najaarscompetitie.
Welke keuze we ook maken, het zal ingrijpende gevolgen hebben voor verenigingen, spelers en onze organisatie. Daarom nemen we ook even de tijd om hier een beslissing over te nemen. In deze tijd moeten we geen overhaaste beslissingen nemen.

.

Bericht KNLTB van 24 maart

.

Het kabinet heeft in de strijd tegen het coronavirus nieuwe maatregelen getroffen. Bijeenkomsten en evenementen zijn nu verboden tot 1 juni. Voor sportclubs geldt nog steeds dat ze gesloten zijn t/m 6 april. Wat de nieuwe maatregelen precies betekenen voor de sport is niet helemaal duidelijk. De KNLTB kan dan ook nog niet precies zeggen wat de consequenties van de aangescherpte maatregelen zijn voor tennis en de start van de competities. We hebben deze dagen veel overleg met NOC*NSF en VWS om op korte termijn duidelijkheid te krijgen over de exacte betekenis voor sportclubs en competities. Voor een beslissing over het vervolg van de uitvoering van de competitie zullen we wat meer tijd nemen. We willen alle scenario’s goed afwegen en de juiste keuzes maken voor de lange termijn. Hierbij zal de gezondheid van onze leden altijd voorop staan.

.

Laatste nieuws over coronavirus.

De voorjaarscompetitie is uitgesteld tot begin mei. Lees alles op de website van KNLTB

.

Nieuw tijdens de competitie: Digitale teamopstelling op MijnKNLTB

Vorig jaar sprak de KNLTB de ambitie uit om het wedstrijdformulier in de toekomst volledig te digitaliseren. Dat is gelukt! Met ingang van de KNLTB Voorjaarscompetitie nemen we afscheid van het papieren wedstrijdformulier, want naast het uitslagenformulier is ook het formulier voor de teamopstelling volledig gedigitaliseerd. Vanaf dit jaar kan aan het begin van de competitiedag ook de teamopstelling direct online worden ingevoerd op MijnKNLTB. Een mooie innovatie!

.

Heren Dubbel 50+ maandagmiddag  –  2e klasse –  afd. 1  – TCE 1

Wil B.,  Freek C.,  Louis van D. ©,  Jan van G.,  Simon T,  Erik T.,  Jaap V.,  Heinz W.

06 apr     TCE 1   –   Bokt 1

13 apr     De Mast 3   –   TCE 1

20 apr     —–

04 mei     Eeckenrode 1   –   TCE 1

11 mei     TCE 1  –  Genneperparken 3

18 mei     Best 1   –  TCE 1

25 mei     TCE 1  –  Steensel 1

 

Heren Dubbel 50+ maandagmiddag  –  2e klasse – afd. 2 – TCE 2

Adrie van den E.,  Biek van der B.,  Harry H. ©,  Wim M,  Bart van der M.,  Ronny M.,  Jan Verh.

06 apr     De Lissevoort 1  –  TCE 2

12 apr     TCE 2  –  De Hogt 1

20 apr     TCE 2  –  De Mast 2

04 mei     TCE 2  –  De Lissevoort 1

11 mei     De Hogt 1  –  TCE 2

18 mei     De Mast 2  –  TCE 2

25 mei     ——

 

Dames Dubbel donderdagmorgen  –  3e klasse – afd.  9 – TCE 1

Hennie van D.,  Annie van G.,  Greetje H.,  Loes K. ©,  Marijke V.

Reserves zijn: Wilma E.,  Margriet D.,  Silvia M.,  Lidy O.

09 apr     TCE 1  –  Son en Breugel 6

16 apr     Volley 1  –  TCE 1

23 apr     TCE 1  –  VLTC Veldhoven 3

07 mei     Metzpoint 1  –  TCE 1

14 mei     De Hopbel 1  –  TCE 1

28 mei     TCE 1  –  Leende 1

04 juni     TCE 1  –  Eeckenrode 1

 

Gemengd Dubbel 17+ donderdagavond  –  3e klasse – afd. 3 – TCE 1

Marjan H.,  Lisette M. ©

Mario D.,  Michiel van M.,  Pieter L.,  Wieger S.

09 apr      TCE 1  –  Leende 1

16 apr      Waalre 2  –  TCE 1

23 apr      TCE 1  –  De Grensmeppers 1

07 mei      VLTC Veldhoven 1  –  TCE 1

14 mei      TCE 1  –  Leunen V-H 3

28 mei      NIP Roermond 1  –  TCE 1

04 juni      TCE 1  –  De Kemphanen 1

Scroll naar boven