Baanonderhoud

BAANONDERHOUD

Met een kleine vertraging zijn inmiddels de tennisverenigingen in Eindhoven zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun tennisbanen.

Onze club heeft daarvoor de nodige apparatuur (een kleine tractor, een zware driehoeksbezem, een zware rubbermat en een goede bladblazer) gehuurd en voor dat materiaal opslagruimte gemaakt in het schuurtje achter het clubhuis.

Op vrijdag 7 oktober hebben wij met van onze clubleden samengestelde nieuwe onderhoudsploeg het grotere onderhoud voor de eerste keer zelf uitgevoerd.

Dankzij de (tractor) rijvaardigheid van enkele leden van onze onderhoudsploeg (Jaap en Henk) en het technisch inzicht (Wim en andere Jaap)en de grote inzet (Jan en Harrie) is dat naar volle tevredenheid verlopen. Na afloop lagen de banen er werkelijk schitterend bij (zie foto’s).

 

Wij, (de onderhoudsploeg) zullen ons werk zo goed mogelijk blijven doen.

Maar van U allen verwachten wij ook steun in de vorm van het helpen schoonhouden van de banen van afval en bladeren en vooral ook in de vorm van, nadat U gespeeld hebt, het goed slepen van de gehele baan (dus niet alleen het speelveld).

In ons vorige clubblad heb ik al gewezen op het grote belang van het borstelen en slepen van de baandelen buiten de drie speelvelden zelf. Omdat daar de mat veel minder (of bijna niet) belopen wordt, loert juist daar het gevaar van mos-  en algengroei en verstikking van de drainage . Nu al, na 4 jaren nieuwe banen, zie je dat er na een regenbui langer plassen blijven staan tussen de banen dan op de speelvelden zelf!!  Juist daar borstelen en slepen is belangrijker dan op de speelvelden zelf. Die worden wel opengehouden door het lopen. Daar slepen en borstelen doe je voor de volgende spelers en niet zozeer voor de baan zelf.

 

Het belang voor ons allen is de levensduur en de snellere bespeelbaarheid na een regenbui. Het goed onderhoud kan tot wel 5 jaar langere levensduur van de banen leiden.

Dus: houdt de banen schoon en borstel, sleep altijd alles binnen de hekken conform de sleepinstructie in het clubhuis: van buiten naar binnen, bij droge banen met de borstels, bij vochtige banen met de netjes en bij regen niet.

 

Wij blijven ons best doen!  Jullie ook?

 

Namens de onderhoudsploeg,

Christ van Roovert

 

P.S zie de foto’s

Scroll naar boven